Mødelokale indretning: 10 tips til indretning af mødelokalet
Det er ikke få ting, et mødelokale skal kunne. Og derfor kan et mødelokale være udfordrende at indrette. Vi giver dig 10 tips til, hvordan du skaber et godt indrettet mødelokale.
Stedet, hvor kreative tanker tænkes. Hvor beslutninger træffes. Hvor der både skal være plads til workshops, brainstorms og måske fredagsrundstykker.
1. Hvordan byder du dine gæster velkommen?
Du er værten, som skal byde gæsterne velkommen og få dem til at føle sig godt tilpas. Det er lettere, hvis rammerne er indbydende og behagelige. Vil du indrette et stemningsfyldt mødelokale, kan du benytte dig af tæpper og store pendler.
På billedet ses Four Meeting mødebord l Four Cast’2 Evo konferencestol
2. Mødes dine gæster først i mødelokalet?
Sommetider er mødelokalet det første sted, eksterne gæster kommer til. Sørg derfor for et sted med flotte knager eller en stumtjener, så dine gæster kan komme af med overtøjet uden at skulle hænge det over en stoleryg.
3. Kan du bruge mødelokalet til at vise, hvem I er?
Mødelokalet er et oplagt sted at lade virksomhedens værdi - eller personlighed, om man vil - komme til udtryk. Det kan du f.eks. gøre ved at bruge jeres logofarver i indretningen. Er I miljøbevidste, kan du trække naturen ind i lokalet gennem jeres valg af materialer.
Et godt tip! Tænk kreativt og dekorér en væg, der skiller sig ud - brug flaskebunde, hvis du investerer i vin, dekorér med mønter i banken eller med 0- og 1-taller i IT-virksomheden.
4. Skal deltagerne lytte i længere tid adgangen?
Prioritér ekstra god komfort i stolevalget, hvis der holdes lange møder. Det gør du ved at gå efter fuldpolstrede stole med armlæn og drejefod. Sådan sikrer du den gode ergonomi i mødelokalet og undgår ømme nakker, fordi deltagerne skal dreje sig for at se på oplægsholderen.
få dem til at føle sig godt tilpas. Det er lettere, hvis
rammerne er indbydende og behagelige.
Vil du indrette et stemningsfyldt mødelokale, kan du
benytte dig af tæpper og store pendler.
5. Skal deltagerne interagere og debattere?
Med et tøndeformet eller rundt bord til et møde giver du bedre mulighed for øjenkontakt og dialog. Vær også opmærksom på de forskellige signalværdier, din indretning kan give. “Stolen for bordenden” er f.eks. et tydeligt signal - overvej, om det er “go” eller “no-go” hos jer.
På billedet ses XL konference bord | Frej drejestol fra Dencon
6. Hvordan får kreativiteten de bedste betingelser?
Hvis det er her, I mødes til workshops, brainstorms og idégenerering, er der flere måder at sætte skub i kreativiteten.
Du kan f.eks. stimulere sanserne med møbler i anderledes former og farver og bruge siddebolde i stedet for stole. Det er selvfølgelig også vigtigt med gode tavler til alle jeres idéer.
7. Er korte og effektive møder formålet?
Måske indretter du et mødelokale, der bruges mest til korte møder. Her er (lidt for) behagelige stole ikke svaret - vælg i stedet et højbord, hvor I kan stå op eller sidde på barstole.
8. “Hallo … Kan I høre mig?”
Har du tænkt på online mødedeltagere? Har du deltagere med via Skype eller andre systemer, stiller det krav til akustikken i lokalet, for at alle kan høre, hvad der bliver sagt. Der findes mange spændende løsninger - alt lige fra lydabsorberende opslagstavler til akustikbilleder og skærmvægge. Også tæpper er med til at forbedre akustikken.
På billedet ses Edge Wall
Vidste du at..? 43 % af danskerne er klar til at gennemføre brainstorms og sparringsmøder digitalt. Er dit mødelokale gearet til de nye mødeformer?
9. Kræver jeres mødelokale IT-tilbehør?
Har I god plads i kantinen, er det oplagt at lave et hyggehjørne med loungestemning og bordfodbold eller bordtennis. Her vil medarbejderne naturligt mødes i pauserne eller efter arbejde, og effekten for de sociale relationer kan tydeligt mærkes.
10. Skal der serveres en let anretning til jeres møder?
Hvis du har spisende gæster i mødelokalet, kan der undgås mange traveture til køkkenet ved at indtænke opbevaringsmøbler til service. De væghængte modeller giver et let udtryk.